The Sims 4 Eco Lifestyle pod velkou kritikou

Už začátkem roku oznámila EA Games, že nás letos čeká několik nových DLC, mezi nimi i nové herní rozšíření. Dlouho se spekulovalo, co to bude, a předevčírem byl konečně vypuštěn název Eco Lifestyle a včera i trailer.

Většina hráčů tím ale není vůbec nadšení. Mezi ně patřím i já.

 

Falešné stopy

Těsně před vypuštěním bylo vypuštěno několik falešných stop. Napřed padaly náznaky o Future, tak že bychom měli rozšíření s cestováním do budoucnosti jako bylo v trojce?

Pak unikla ven stopa o Contry Living, z čehož byli všichni nadšení. Podobným způsobem už kdysi unikla ven univerzita, což se pak nakonec potvrdilo. A stejně jako s univerzitou, farmářský život je to, co hráči chtějí. Chtějí chovat koně, starat se o slepice, prasata, farmařit. Když se pak ven dostal název Eco Lifestyle, naděje trochu opadly, pořád tu ale byly. Vždyť farmaření by se pod tím názvem mohlo skrývat taky. Až trailer to všechno pokazil a snesla se kritika.

Podle některých je tenhle dodatek odsuzovaný právě kvůli těmhle falešným stopám. Ale ne, není. Kritizovaný je proto, jak je mizerně sestavený a nenabízí dost nových herních prvků. V mým žebříčku dodatků bude bojovat s Kočky a psi o poslední místo.

Odhlasovaný pack

Jeden z argumentů, kterým se snaží někteří hájit tenhle nový pack, je hlasování. V roce 2017 probíhalo hlasování komunity o tom, co bychom si přáli. Vyhrálo Eco – Lifestyle. Tak proč je tolik chtěný dodatek teď tak kritizovaný?

Recyklace starých prvků

Nejvíc kritizované na Eko Lifestyle je právě to, že se skládá z věcí, které mohli být už dávno v jiných dodatcích. Nejočividnější je Život na ostrově, kde poprvé nabídli kariéru ekologa a zachraňovali tam přírodu ostrovů. Ted budou akorát zachraňovat v přírodu v jiným městě.

Do hry přibývají i kontejnery jako domy, což je ale něco, co by se mnohem víc hodilo do Tiny Living, což byl také poslední vydaný dodatek. Tyhle kontejnery tak skoro působí, jako by je tehdy zapomněli přidat.

A hlavně celý dodatek silně připomíná Strangervile. Město, které je potřeba zachránit aneb za pár dnů to máme odehrané, všechno prozkoumané a už nevíte co dělat. Ze začátku jsem měla i jednu malou konspirační teorii, že celý dodatek vznikl tak, že v EA nechali Strangerville a Život na ostrově spolu bez dozoru a Eco Lifestile je jejich dítě.

Kromě toho přidání nového červa (jo, Simík se v traileru mazlí s červem) je prakticky to samé jako včely v Ročním období. Stejně mám i podezření, že ta high tech věcička v traileru je jenom konstruktér vynálezů z Hurá do práce v modernějším pojetí.

V podstatě to hlavní, z čeho byli hráči nadšení byl žebřík (který už mohli dát do Tiny Living). A ten bude stejně v nové aktualizaci a není potřeba nový dodatek.

Nakonec ale trochu „oceňuju“ tu ironii. Tenhle dodatek je celý o recyklování a EA to vzala doslova, když začala recyklovat už využité herní prvky. Haha.

Vhodnější jako game pack

Hráčům hlavně nepřipadá jako plnohodnotné rozšíčení, spíš jako herní balíček.

The Sims 4 rozděluje svoje rozšíření do tří kategorií – expansion pack, game pack a stuff pack. Stuff pack je jenom kolekce nového nábytku, Game Pack nabízí i nové herní možnosti, ale ne tak rozšířené jako v Expansion pack. Ten je ze všech největší a nejdražší. Stojí 40 Eur (cca 1000 korun), což je jako za jakoukoliv velkou plnohodnotnou hru.

Ne úplně aktuální. Mezi expansion chybí Univerzita, mezi game packs Říše kouzel a mezi stuff packs asi jen Tiny Living.

Už jsem zmiňovala, jak mi celý dodatek silně připomíná Strangervile. Ten se řadil právě k herním rozšířením. Kdyby tam Eco Lifestyle zařadili taky, spíš bych to skouskla a víc bych chápala, že tam není tolik nových prvků.Ten stojí i jenom 20 dolarů (cca 500 korun).

Existuje ale jedna možnost, kdy bych pochopila – kdyby ta ekologie ovlivňovala všechny světy. Pokud špatné chování k přírodě dokáže takhle zašpinit všechny světy, tak beru všechno zpátky. Ale všechny zmínky a trailer naznačují, že se bude jednat jenom o ten nový svět.

Víceméně opravdu nové herní prvky:

  • Nový svět Evergeen Harbor
  • Nový typ smrti – mouchy: Tahle smrt byla naposled v The Sims 2 a tehdy to byl krásný skrytý detail, který jsme na hře zbožňovali (a raději nutili simíky uklízet).
  • Čepice z papírové tašky – Zatím není jasné, jestli jako módní doplněk, nebo bude součástí herního systému.
  • Skládka a kontejnery – Miminálně kontejnery jsou potvrzené. Skládka by ale také dávala smysl.
  • Výroba svíček – Akorát na tohle už máme dlouhou dobu mód.
  • Lisovač odpadu
  • Solární panely a větrné mlýny – To už jsme taky měli už dlouho z módu. Jste pozadu, EA.
  • Nové roztahováky do uší
  • Neplochá televize
Vlevo je jasný důkaz staré verze televize.

2 Replies to “The Sims 4 Eco Lifestyle pod velkou kritikou”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *