Nová The Sims 4 výzva – Age of Adaline

Znáte film The Age of Adaline (v češtině Věčně mladá)? Tak přesně podle toho filmu je vytvořená tato The Sims 4 výzva.

Je trochu podobná Not So Berry Challenge, akorát se celá děje jenom s jednou Siminkou. Po jedné nehodě přestala stárnout a od té doby se celý svůj život skrývá. Často se stěhuje a mění zaměstnání.

Celá výzva má několik fází, každá je součástí příběhu a navazují na sebe. Pokaždé jsou určité úkoly, povinné a nepovinné, za které si můžete počítat body.

Někde jsou pro to potřeba určitě dodatky, pokud je nemáte, tak fázi přeskočte nebo si ji přizpůsobte. Pokud chcete, můžete to kombinovat s výzvou Not So Berry (prostě přidejte barvyú nebo 100 Baby Challenge (s tím přeju hodně štěstí). Kreativitě se meze nekladou.

Způsoby na nesmrtelnost:

  • Sérum života získávaný pomocí kraví rostliny
  • Stát se upírem (dost nepraktický a nesedí s pátou fází)
  • Kupovat si za odměny omlazovací lektvar
  • Pomocí MC Command přidat k simíkovi příkaz (flag) nesmrtelný

PODROBNÁ PRAVIDLA PRO FÁZE

Tvorba Simíka/Siminky:

Vytvořte jakéhokoliv simíka, jen ať je mladý dospělý a může mít děti.

První fáze – Studium v Britchesteru

Období počátku dvacátého století

Adaline je mladá studentka, která začíná na vysoké škole, i když sama ještě neví, jak její život bude vypadat. Sice si není úplně jistá, co bude dělat po škole a jestli si vybrala správný obor, ale studium ji baví. Proto je i členem studentského spolku. Volný čas tráví ráda s přáteli a ke svému překvapení nachází v areálu i lásku.

V mojí verzi se Adaline zamilovala do svého profesora, který začátkem druhé fáze ztratil práci, a tak se dal k armádě.

Druhá fáze – Rodinná „idylka“ v Sulani

Období dvacátých let 

V mojí verzi se mi taky do jejich svatby připletlo pár módů… Měla by se být svatební noci.

Adaline se usadila se svou láskou v Sulani. V plánu má ochraňovat přírodu, proto dálkově studuje biologii, a chce si založit rodinu, ale osud má pro ni jiné plány. Brzy po narození dítěte se jejímu manželovi stane nehoda a zemře. Od té doby je svobodná matka. I ona sama má nehodu, ale přežije a od té doby nestárne.

Tráví jí roky, než si svojí nesmrtelnosti všimne, ale postupně jí to začíná být divní. Hlavně s tím, jak děti rostou. Začíná se bát a tuší, že bude muset brzy odejít. Ideální pro nenápadní zmizení bude svatba jejího nejstaršího dítěte.

Třetí fáze – Lékařskovědecké pátrání

Období třicátých let (pokud máte nějaký nápad jak nasimulovat válku, tak tady může být druhá světová).

Po rozloučení s dětmi odejde ze svatebního obřadu a rovnou se odstěhuje. Vezme práci v laboratoři a začne potají pátrat, proč nestárne. Doma ji u toho dělá společnost jenom její čtyřnohý kamarád a ačkoliv se snaží držet stranou od společnosti, ne vždycky ji to vychází.

Odteď platí pravidla pro nenápadnost!

Se steampunkem jsem měla trochu problém a takhle jsem se mu nejvíc přiblížila. Kuchyň jsem dělala industriální, protože mi to přišlo podobný.

Čtvrtá fáze – Zlatá doba Hollywoodu

Období čtyřicátých let, Hollywood…

Čas pokročil a je na čase prchnout z laboratoře. Bez odpovědí. Jediné, co Adaline stihla vykoumat, že mají její buňky vysokou regenaraci, a proto nestárne. Proč se tak děje nebo jak to zvrátit zatím nechápe. Při svém útěku projíždí Hollywoodu a jakmile se tam na chvíli zastaví, město ji okouzlí. Ty hvězdy, filmový průmysl, který točí pro ten nový vynález televize.

Rozhodne se tam na chvíli zůstat, skrytá mezi slavnými hvězdami. To ještě netuší, že tam najde i lásku. Myslela si, že po smrti jejího milovaného manžela to už nenastane, ale pomocí nového muže postupně objevuje, že si může zase začít užívat trochu života. Jsi mu dokonce tak ochotná pomoct s rešerší pro jeho novou roli, že  začínáš znovu zkoumat padoušství na vysoké škole. Jen ji trápí, že ho bude muset brzy zase opustit.

Je možné osobní setkání se svými dětmi z druhé fáze i se všemy jejich potomky (Adaline je jim představovaná jako teta nebo sestřenice).

(Pro tuhle fázi jsem plánovala, že u toho budu sledovat nový seriál Hollywood. Ve výsledku jsem ho dokoukala dřív, než jsem dostavěla dům.)

Tohle je moje představa čtyřicátých let v Hollywoodu. Nevím, jestli úplně správná.

Pátá fáze – Zlo ve Forgotten Hollow

Období padesátých let, staré detektivky, mafiánské filmy, Kmotr, Mafia…

Trhá jí to srdce, ale její přítel zestárnul, a tak musí utéct. Díky svým novým znalostem v padoušství dostane možnost pracovat v trochu temnější práci. Nemá moc na výběr, mocný padouch se dozvěděl její tajemství a začne toho využívat. Zkouší jí i namluvit, že by mohl mít řešení pro její problém, ale nechce jí to jen tak říct. Musí tak pro něj pracovat, přitom se snaží něco od něj dozvědět a potají spřádá plány, jak mu uniknout. Nakonec se jí to povede, jen ho musí zvládnout porazit.

Opět není možné stýkat se osobně s dětmi ze čtvrté fáze.

(Pokud máte stejně jako já tak blbýho Vladivouse, který nedokáže uhnout ze sluníčka a nechá se zabít už ve třetí fázi, tak si vytvořte novýho padoucha.)

Tahle fáze je ideální místo pro využití módu jako jsou Extreme Violence, Basemantal drugs, Basemantal gangs… Ale nejsou povinné. Jen se sem hodí.

Šestá fáze – Záhada ve Strangervile

Období šedesátých let, hippies, Beatles…

Adaline trápí, co všechno za zlo musela napáchat a chce to napravit. Přidává se proto k té dobré straně zákona. Přitom zjišťuje, že město, kde žije, opravdu není obyčejné a rozhodne se ho zachránit.

Sedmá fáze – Čas podnikání

Období sedmdesátých let

Stala se velká tragédie. Nastal velký požár v domě potomků Adaline, ve kterém zemřeli skoro všichni, kromě toho nejmladšího. Nechce, aby skončilo v dětském domově a tak se o něj Adaline rozhodne postarat. Jen mu celou dobu musí vykládát, že je jeho vzdálená teta. Všímá si přitom už od jeho dětství, že má cit pro podnik, z čehož se raduje. Nedávno totiž založila svoji vlastní restauraci a tak ji alespoň má komu předat. Jen se celou dobu obává, jak mu jednoho dne řekne, že bude muset zase odjet. To ale nedopadne dobře.

Osmá fáze – Šílená paní s kočkami v Bridleton Bay

Zlatá osmdesátá

Adaline je donucena znovu odjet a trápí ji, že je se svým potomkem tak rozhádaná. Nechce s ní udržovat kontakt a tak netuší vůbec nic o své rodině. Doufá jen, že když bude pracovat ve školství, tak tam někdy na nějakého svého potomka narazí. Svou lásku zatím ulpí ke zvířatům anebo k o vánocích k hodnému dědečkovi. Všechny své kočky bere sebou na cesty do cizích krajin, protože právě tam se prý někde v chrámu ukrývá relikvie smrti.

Devátá fáze – Moderní doba ve městě

Období devadesátých let

Adaline zaslechla zvěsti o jednom z větších měst na východě, jak je zajímavé. Nepředpokládá, že tady odhalíš nějakou stopu. co dělat se svou nesmrtelností, a chce prostě jen žít a na chvíli si odpočinout po těch šílených letech. Místo toho začne objevovat svoji sexualitu.

Tady se bude hodit mod Coming out nebo LGBT mod.

Desátá fáze – Záchrana přírody

Moderní doba

Tato fáze je stále ve vývoji, protože netuším, co přesně bude v novém dodatku. Dopíšu ji, až vyjde Eco Lifestyle.

Adaline je v šoku z toho, co se stalo s jejím městem. Kdysi dávno bojovala za přírodu, tak co se to stalo? Musí to napravit. A nejlepší bude začít s tím, kde je to nejhorší.

Jedenáctá fáze – Reverzní lektvar na nesmrtelnost

Budoucnost s magií

Je to divné, ale někde v tom smetí narazila Adaline na zmínku o jakémsi magickém městu. Přestěhuje se tam a poté, co projde jakousi tajemnou bránou, tak nestačí zírat. Magie vážně existuje. Sice nikdo není schopen ji říct, proč je taková, jaká je, ale jsou připraveni přijmout ji mezi sebe a postupně ji pomoct naučit se lektvar nesmrtelnosti. Poté může vytvořit svůj vlastní lektvar na smrtelnost a všechny své účinky zvrátit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *