Rychlorekapitulace roku 2020

A je to tady. Máme tu další rok. Vítej 2021 a prosím, buď hodnější než tvůj mladší bráška 2020. A dopřej nám, ať si splníme svoje cíle.

Loňský rok jsem si dala za cíl, dokončit svoje staré příběhy. Začala jsem dokončením Dangerous Liaisons, romantického příběhu s netradičním koncem o jedenácti kapitolách, které mi trvalo napsat jenom osm let.

Trošku se mi přitom i rozjela fantazie a vzniklo i krátké Dangerous Liaisons: Faith, což je spíš takovým alternativním pokračováním, co se mohlo dít potom.

Nemám ráda, když začnu číst nějaký příběh, ale na konci zjistím, že je nedokončený a další kapitola už roky v nedohlednu. Jako autorka to chápu, prostě se to nějak nevyvedlo, došel čas nebo nápady, ale jako čtenářka to nesnáším. A přitom jsem to sama provedla.

Proto jsem přišla s (Ne)dokončené. Jejich pointa je jednoduchá, ke starým nedokončeným příběhům dopsat aspoň krátké shrnutí, jak jsem to tehdy zamýšlela. U Lektvarové dívky mi to vyšlo, ale na Láska, lži a tajnosti pořád ještě pracuju. Nějak jsem do toho zabrala a beru to víc podrobněji. Ale i přesto hodnotím tenhle cíl roku 2020 jako splněný. Staré příběhy víceméně dokončené, čas vrhnout se na nové.

I když do toho nepočítám svůj vlastní fantasy svět, protože to je dlouhodobější cíl. Sice se mi povedlo vyhrát NaNoWriMo a napsat většinu příběhu Yves (a zamotat se do toho), ale editace Fae z loňska pořád stagnuje.

Cover příběhu. Tmavovlasá dívka, za kterou je vstup do Velké síně. Dívka před obličejem útržky papíru se slovy "Proč by mrtvá dívka lhala?". Dole je název příběhu "13 důvodů, proč se Marlene zabila" se jménem autorky One Geek Girl.
Jakmile dořeším Lásku, lži a tajnosti, budu se věnovat dalšímu příběhu. Aneb jak mi vypadal příběh 13 Reasons Why kdyby se odehrával v Bradavicích za pobertovské doby?

Co mi zase na druhou stranu nevyšlo, že se mi nepovedlo najít si víc času pro blog. A to i přes to, že jsem ho přesunula na novou doménu. Zase.

Sice jsem začala chrlit články pomalu jak na běžícím páse, ale pro jiné médium. V dubnu jsem se přidala k největší potterovské fanouškovské stránce Mugglenet, což bylo jedno z mých famfrpálových přání, a v létě jsem stala oficálně jejich Quidditch Correspondent. Za tu dobu jsem zvládla napsat cca 40 článků.

Nejvíc si cením zejména svojí recenze knížky This Is How We Fly, kterou jsem měla možnost exkluzivně si přečíst jednak pár měsícu před vydáním, ale taky se pro mě osobně jednalo o mojí první přečtenou knížku v angličtině a taky moji první recenzi. A dokonce jsem mohla udělat i interview s autorkou.

Příští rok bych si znovu přála zvládnout si najít víc času pro blog, ale pohlížím na to realisticky. Zvládnout…

  • psát šest článků měsíčně pro Mugglenet
  • občas nějaký článek pro Potterzone
  • přitom pořád psát fanfiction Tajuplný svět bilokantů
  • pracovat na svém vlastním fantasy světě
  • hrát famfrpál čekat, kdy budeme moci zase hrát famfrpál
  • a ještě se starat o takový nepodstatný věci jako jsou škola a práce

…zabere trochu času. Takže můj blogový cíl pro rok 2020 je dokázat vydat aspoň jeden článek měsíčně. To mi bude stačit.

A vám přeju šťastný nový rok a ať se vám vaše cíle podaří splnit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *